torstai 18. helmikuuta 2016

10. Marinaa emiirikunnassa

Torstai klo 13 - 18

Lounas jäi väliin kun torkahdin. Tuli mieleen että Marina on vielä näkemättä. Se on pilvenpiirtäjärykelmä ostoskeskuksista ja tornista jonkin matkaa Abu Dhabin suuntaan. Siksi muuten tuo päälkatu on niin leveä, kun se yhdistää pohjoiset emiirikunnat, Dubain ja hallintokeskuksen Abu Dhabin. Metroon siis taas, uusi päivälippu entiseen korttiin (5 e) ja ajelulle. Emiratesin metroasema on muuten Holiday Innistä vain n. puolen kilometrin päässä. Lämpöä oli varmaan 25 ja mulla musta huppari vielä päällä, miten lie jäänytkin. Paikallisetkin kulkivat lyhythihaisissa. Tiesin, että Marinan metroasemalta oikealle kun kävelee, tulee jossain vastaa uimaranta, tosin maksullinen. Kun asemalta ulos astuin, oli kyllä niin mahdottomasti taas torneja, että niitä jäin kuvaamaan. Yhdeltä ilmeisesti filippiiniläistytöltä kysyin, onko ranta kävelymatkan päässä. Kertoi olevan. Sitä siis seuraavaksi etsimään.




Näkymä Burj Khalifan suuntaan.


Pari tornia. Kaikki ovat vähän eri näköisiä.


Vielä yksi näkymä

Uimarantaa en löytänyt, mutta vettä kyllä. Vastaan tuli ympäristöön nähden matala rakennus, jonka oven yläpuolella luki DUBAI MARINA YACHT CLUB. Ajattelin jo mennä sitä sisältäkin katsomaan, mutta ehkä en olisi ollut tervetullut, kun ei venettäkään vielä siellä ollut. Rakennuksen takanahan niitä paatteja sitten kellui, jossain poukamassa. Vapaita paikkoja ei juuri näkynyt. Kävelin rantaa eteenpäin ja veneitä ja pilvenpiirtäjiä vain riitti. Mihinkähän ne niitä tönöjä muuten käyttää? Voiko olla niin paljon toimistoja? Asuuko niissä ihmisiä? Moni asia jäi vaivaamaan. Ja niin kuin ei entiset riittäisi, uusia rakennetaan koko ajan. Kenen rahalla? Yhden rakennustyömaan aidassa oli iso lakana, jossa luki että sitä (mitä?) laajennetaan 4,6 miljoonalla neliöjalalla. Yritin kuvata työmaata toiselta kantiltakin, että nähtäisiin ketkä niitä hökötyksiä oikeasti tekevät. Jokin rakennuspomo kielsi. Otin siis kuvani vähän kauempaa.


Venekerho


Veneitä


Lisää veneitä


Vielä tähän mahtuu yksi torni.

Ajattelin kävellä takaisin päin seuraavalle metroasemalle, mutta taas tuli vastaan ostoskeskus. Aika pieni tosin edellisiin verrattuna, mutta yhtä kiiltävä. DUBAI MARINA MALL. Muutaman kuvan ja videopätkän sieltä vielä napsin ja päätin palata hotellille. Oli nimittäin aika väsy olo, kun ruokailukin oli unohtunut. Hotellin pihalta yritin vielä tehdä suoraa lähetystä facebookiin. Haastattelin yhtä taksikuskia, hän oli se sama mies, joka oli ottanut minusta päivällä kuvan nurmikolla. Suomen nuoret lätkivät korttia hotellin pihalla ja heitäkin ehdin jututtaa. Ja paskat, ei se lähetys minnekään lähtenyt. Se taksikuski muuten lupasi näyttää minulle Dubaita, sanoi että pari tuntia ajattaa eikä maksa mitään. Kerroin, että olen kyllä jo koko Dubain nähnyt ja väsyttää. Menin vielä receptionista varmistamaan, milloin lähtee aamulla kuljetus kentälle. Alun perin piti olla klo kuusi, mutta nyt bussit lähtisikin jo neljän jälkeen. Kone kuulema lähtisi kuudelta. Lounaat ja päivälliset oli menneet, joten pakko oli jotain iltapalaa ostaa. Hotellin kioskissa oli kaikki älyttömän kallista. Muistin, että Deirassa on halpoja kauppoja siinä Unionin aseman lähellä. Siis sinne vielä metrolla. Mangomehua ja jotain suklaapatukoita taisin ostaa, alle kaksi euroa yhteensä maksoivat. Sitten jo nukuttikin. Lähtöpäivä ja varsin mielenkiintoinen paluulento seuraavassa jaksossa.


Kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää.



Pohjakerroksessa on ruokakauppojakin.


Viimeinen kuva Marinan majoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti