sunnuntai 14. helmikuuta 2016

0. Vielä Espoossa

Huomenna 17.55 lähtee siis Norwegianin Boeing Drealiner kohti etelää. Perillä se on 2.50 paikallista aikaa, joka on kaksi tuntia Suomen aikaa edellä. Lento kestää siis seitsemän tuntia. Dubain kansainvälisellä lentokentällä, mikä on kai maailman neljänneksi villkain, pitää pyöriä sitten aamukuuteen. Silloin nimittäin alkaa metroliikenne. Ostan 2 dirhamin (50 senttiä) NOL-kortin ja siihen kaksi päivälippua. Kahden päivän liikkuminen  julkisilla tulee maksamaan siis vähän yli kympin. Niin, toivottavasti Visa Electronilla sieltä saa rahaa, euroja en nimittäin aio ottaa mukaan. Yksi euro on noin neljä dirhamia.

Kuuden jälkeen siis ensimmäiseen metroon ja sillä muutaman pysäkin päähän Union-asemalle. Siitä on muutaman sadan metrin matka 38. kadulla sijaitsevaan majapaikkaani, Hotel Comfort Inniin. Sieltä varasin yhden hengen huoneen kahdeksi yöksi, hintaa tuli vähän yli 90 e. Lisäksi tulee 20% erilaisia maksuja ja mahdollisesti 25 euron vakuus. Suomalaisittain huone on kyllä luksusta vaikka hotellilla on vain kolme tähteä. Erittäin siistiksi kaikki kävijät ovat sen arvioineet. Ja sijainti on keskeisellä paikalla ja lähellä lentokenttää. Liikenteen melua siellä voi kyllä olla.

Huone on valmis vasta klo 14 i.p., joten jos kassin ottavat säilöön jo aamulla, jatkan metrolla Palm Deiran asemalle ja kalatorille. Vieressä on kultasouk, eli kultabasaari. Myös Naifin poliisiasema on likellä, jos sieltä saisi kuvan vaikka virkavallan Lamborghinista tai Aston Martinista.

Kahdelta huoneen katsastus ja jos wifi toimii hyvin, suoraa lähetystä YouTuben kautta facebookiin. Mukana on kuvia ja videoita varten Nikon Coolpix ja suoriin lähetyksiin Huawei Y5.

Muu iltapäivän ohjelma on vielä miettimättä. Aurinko laskee n. 18.15 ja sen jälkeen kirjoittelen hotellilla tätä blogia ja tarkastelen päivän valokuvia ja videoita. Myös kaupungin iltaelämää pitänee katsastaa.  Ruokapaikoiksi olen miettinyt halpoja pakistanilaisia ja intialaisia katuravintoloita. Vastapäätä hotellia on myös supermarket. Ruuan hinta on Suomen tasoa.

Keskiviikkona on käynti Burj Khalifassa, maailman korkeimmassa rakennuksessa. Ostin lipun klo kahdeksitoista, sillä pääsee 124. kerrokseen, 465 metrin korkeuteen. Vieressä on Dubai Mall, maailman suurin ostoskeskus, josta löytyy 1200 liikettä ja yli 300 ravintola. Kaikissa tuskin ehdin käymään. Myös kulta-automaatti pitää katsastaa, jos sellainen vain löytyy. Siitä saa siis luottokorteilla kultaa. Pienen metromatkan päässä on Al-Satwa, mistä pitää etsiä ravintola nimeltä Ravi's. Chicken Tikka tai Butter Chicken maksaa jotain 18 dirhamia. Jos löydän ja ehdin, vierailen myös Jumherian moskeijassa. Mall of Emiratesin sisällä on laskettelurinne, joka myös olisi jännä nähdä. Rannalla olisi vielä ne palmusaaret, mutta niihin ei ehkä aika riitä tutustua. Eikä mielenkiinto.

Seuraavana yönä tuskin ehtii nukahtaa, koska kone lähtee torstaina aamuneljältä paikallista aikaa ja kentällä kannattaa olla ainakin kaksi tuntia ennen. Pakko ottaa taksi, koska metro ei enää kulje, mutta pirssikyydit ei siellä paljon maksa.

Jos kaikki menee ok, Helsingissä ollaan torstaiaamuna 9.30. Savonlinjan auto Joensuuhun lähtee kahdelta ja Lieksassa ollaan 22.45. Eli hyvin ehtii perjantaiaamuksi kuntouttavaan työtoimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti