tiistai 16. helmikuuta 2016

1. Lentävä lastentarha

Maanantai Helsinki 15.30 - Tiistai Dubai 3.00 paikallista aikaa

Edellisestä lentomatkasta oli jo lähes seitsemän vuotta, joten kaikki käytännöt kentällä jo vähän jännitti. Hyvinhän ne meni, kun aikaakin runsaasti varasin. Sen verran on muutoksia tullut, että passitarkastuksen tekee kone. Pitää seisoa kengät lattiaan piirretyissä jalanjäljissä ja tuijottaa vastapäiseen peiliin, että automaatti uskoo Kyöstiksi.

Lentokoneessa olikin sitten tunnelmaa, ei kyllä aina minun mileie mukaista. Nimittäin matkustajista huomattava osa oli alle kouluikäisiä. Ja näistä useat sylilapsia. Siinä sitten isät ja äidit alkumatkan kanteli pilttejä vessaan vaipanvaihtoon. Kohta alkoi äänekäs valitus pitkin konetta (Ruokaa? Kotiin? Ipad?). Ja valitusta riitti iltayhteentoista, kun kone tuli perille etuajassa jo puolenyön jälkeen. Suurin osa matkalaisista oli siis suomalaisia perheitä, joitakin venäläisiä ja muslimeja (ei arabeja) lisäksi. Vieressäni istui kaksi norjalaista tyttöä. Niin, isoimmat unelmat matkasta karisivat jo koneeseen noustaessa. Kyljessä luki nimittäin 737-800, ei 787 Dreamliner. Eli vakiokoneella mentiin, jalkatilaa oli tässä korissa kyllä yllättävän hyvin. Monitorin ohjelmat oli kyllä sellaista paskaa, että uskon niiden kokoajan meille kostavan jotain nuoruutensa epäonnistunutta lentoa. Kone oli viimeistä sijaa myöten täynnä.

Dubaihin tultiin siis aamuyöllä paikallista aikaa, kellot siellä on kaksi tuntia edellä. Nyt oli passintarkastus manuaalinen ja sen hoitivat ihan oikeat valkoisiin pukeutuneet Dubain arabit, myös muutama huivitettu nainen oli duunissa. Suomen passi puree edelleen, turhia ei kysellä.

Metro aloittaa liikennöinnin vasta aamukuudelta, joten kolme tuntia siellä istuskelin ja kävin vessassa (ilmavaivoja lähinnä). NOL-kortin osto sujui hyvin, red card maksaa 2 dirhamia ja siihen päivälippu joka käy kaikkiin julkisiin kulkuneuvoihin koko kaupungin alueella 20 d. Eli yhteensä 5,50 e päivän matkoista. Kentän ilmaista wifiä (60 min.) en saanut oikein toimimaan, vain yksi selfien lähetys onnistui. Ja nettiyhteyksistä en ulkomailla rupea maksamaan.

Mutta tästä eteenpäin seuraavassa tarinassa. Kaksi selfietä Dubain kentältä:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti